Onze reis met

BIO & AVG

Ministerie van Financiën

Jethro van Dorp

Lees de hele reis

Transparant verantwoorden

Van taak gestuurd naar norm gebaseerd aantoonbaar in control op informatieveiligheid. Dat was de wens van het Ministerie van Financiën. Jethro van Dorp is ruim twintig jaar Cyber Security Expert en begeleidt in zijn rol als projectmanager de uitrol van het ISMS-project binnen de organisatie. Het Ministerie van Financiën is bekend om de Miljoenennota, de Belastingdienst en Rijksauditors. Key Control Dashboard wordt gebruikt bij onder andere de boekhoudafdeling, het Agentschap, Domein Roerende Zaken en de Audit Dienst Rijk. Deze afdelingen maken gebruik van ons platform om aan te tonen en te verantwoorden of zij in control zijn op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Aanleiding

Verantwoording op het gebied van privacy en informatiebeveiliging is een groot goed. Bij het Ministerie van Financiën werd dit via diverse rapportagevormen gedaan en was de werkwijze vooral taakgericht en ad-hoc. Als organisatie waren zij op zoek naar meer inzicht en een duurzame plan-do-check-act cyclus. Daarnaast wilden zij van de thema's informatiebeveiliging en voldoen aan de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheden) een verantwoordelijkheid maken die binnen de hele organisatie werd gedragen. Het ontbrak namelijk aan organisatiebreed draagvlak en de verantwoordelijkheid was alleen bij ICT belegd. Het Ministerie van Financiën was toe aan de volgende stap naar volwassenheid en de hulp om dit te realiseren vonden ze bij Key Control Dashboard.

  • Er was behoefte aan een platform dat optimaal aansluit op de BIO, AVG en de volwassenheid van de organisatie. Een flexibele tool die doet wat het moet doen op een effectie wijze. Dit vonden we met Key Control Dashboard.

TEST

TEST

TEST

Resultaat

Sinds het gebruik van Key Control Dashboard werken alle betrokkenen binnen het Ministerie van Financiën niet meer vanuit een takenlijst, maar werken zij normgebaseerd met realtime inzicht in de status als gevolg. Hiermee dragen de uitgevoerde taken bij aan een norm, score en juiste dossieropbouw. De decentrale inrichting binnen de diverse onderdelen is nu geborgd, waarbij betrokkenen hun rol pakken en zich zelfstandig verantwoorden voor hun controls uit de BIO en/of AVG. Dankzij

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op.

Neem dan contact op

Contact

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]