Ons Key Control Dashboard is in gebruik bij veel organisaties. Van verzekeringsmaatschappijen tot ZBO’s, gemeenten en ministeries. Dat ene sterke platform draait in verschillende omgevingen, aangepast op de daar geldende wensen en eisen. Ons development team in Zuid-Afrika is van grote waarde bij de realisatie hiervan. 

Uniform en toch uniek

Het Key Control Dasboard is een uniform platform dat alle informatie omvat met betrekking tot risicomanagement, control testing, informatiebeveiliging en privacy. Plus: het systeem kent een gevulde database waarin een groot aantal normenkaders al voorgedefinieerd is waardoor klanten snel van start kunnen met het platform. Maar dan ben je er nog niet, volgens Nicolás Peréz, Software Architect bij Key Control Dashboard in Nederland. “De uniformiteit is absoluut de kracht van het Key Control Dashboard. Er komen ontzettend veel mogelijkheden in samen. Maar het systeem draait bij iedere klant weer in een andere omgeving. En iedere klant heeft zijn eigen tools en applicaties waar het platform mee moet kunnen communiceren. Dat op een goede manier inrichten, is iedere keer weer een mooie uitdaging.”

Het juiste recept

“Veel van onze klanten hebben te maken met eigen, soms strenge regelgeving en eisen. Daar moet het Key Control Dashboard compliant mee zijn. Tegelijkertijd hebben we geen invloed op de omgeving, de infrastructuur en de onderwerpen die spelen bij een klant. Dat maakt iedere implementatie uniek. We werken daarbij met interdisciplinaire teams. De wensen van onze klanten zijn vergelijkbaar met een taart: je weet welke smaak je wilt en hoe de taart eruit moet zien en dan moet je op zoek naar het juiste recept. Het uitvogelen van die recepten is wat wij doen, samen met ons team in Zuid-Afrika, dat over veel technische skills beschikt.”

Zuid-Afrika ontwikkelt

Dat het development team aan de andere kant van de wereld zit, komt omdat daar al meer dan 15 jaar ons zusterbedrijf gevestigd is. Bijkomend voordeel is dat in Zuid-Afrika de krapte op de arbeidsmarkt minder is dan in Nederland. Louis Esterhuizen, lead developer in Zuid-Afrika: “Het vinden van developers is hier gemakkelijker dan in Nederland. De afstand maakt voor ons werk niet uit. Drie keer per week hebben we een online meeting met Nicolás en zijn team. Nicolás is de brug tussen de klanten en het development team. Omdat hij al langere tijd bij Key Control Dashboard werkt, is hij in staat om ons van goede briefings te voorzien. Dan bespreken we welke vraagstukken er zijn, hoe we die nieuwe ontwikkelingen gaan aanpakken en binnen welke kaders. Door tot de juiste ‘recepten’ te komen, kunnen wij aan de slag en voegen we met elkaar telkens weer mogelijkheden toe aan het platform.”

Afwegen en afstemmen

Nicolás: “Het Key Control Dashboard is een prachtig ecosysteem. En de vraag vanuit klanten is soms zo groot, dat je de afweging moet maken tussen welke aanpassingen urgent en belangrijk zijn en welke niet. Een aanpassing is namelijk in veel gevallen niet alleen een technische uitdaging, maar heeft bijvoorbeeld ook impact op compliance of heeft gevolgen voor de inrichting van de user interface. Al die belangen moet je goed afwegen en afstemmen met de juiste mensen. Bepaalde aanpassingen hebben groots effect. Zo kennen sommige organisaties een strikter beleid op het gebied van informatieveiligheid dan andere. Daar hebben we het platform op aangepast. Daar hebben we het platform op aangepast, waarmee het platform ook meteen futureproof is voor andere organisaties. Louis en zijn mensen spelen een cruciale rol in deze processen. Zij verhogen de snelheid en de betrouwbaarheid van de aanpassingen, waardoor we telkens weer meerwaarde kunnen leveren voor onze klanten.”